Email

Menu

Coördinerend Bestuurssecretaris

Ben jij een echte dienstverlener die de pensioenwereld goed kent en enthousiast wordt van interessante governance onderwerpen? Een persoon die zich nieuwe technologische mogelijkheden snel eigen maakt en hiermee de bestuursondersteuning optimaal kan inrichten? Dan hebben wij een interessante vacature voor jou.

Coördinerend Bestuurssecretaris

Wie zijn wij?

Wij zijn het ABN AMRO Pensioenfonds. Een zelfstandige onderneming zonder winstoogmerk. Ons doel is het  best mogelijke pensioen te verzorgen voor onze 100.000 deelnemers en partners. Wij zijn de betrouwbare partner voor (het inkomen van) de toekomst. Die missie maken we met elkaar waar. Ook jij kan daar aan bijdragen.

ABN AMRO Pensioenfonds staat er goed voor met een sterke financiële positie, goed functionerend vermogensbeheer en een moderne pensioenadministratie die de deelnemer veel gebruiksgemak levert. Op basis van gedegen processen hebben we de afgelopen jaren goede resultaten behaald. Samen met een passende en robuuste governance structuur biedt dit een stevig fundament voor de toekomst.

Hoe werken wij?

Wij geloven in de kracht van dichtbij. We werken samen in een (kleine) kernorganisatie van 50 collega’s waarin een ieder een grote verantwoordelijkheid heeft. Elke collega is een expert op zijn vakgebied. Er is daarmee een brede groep van professionals waar je op terug kan vallen. We doen veel ‘in huis’ én bouwen verder door samenwerking met onze strategische partners. Een goede regievoering op deze samenwerkingen vinden wij van cruciaal belang. Onze collega’s waarderen met name de individuele verantwoordelijkheid, breedte in de samenwerking en de vrijheid en ruimte voor persoonlijke ontplooiing.

Hoe ziet je werk eruit?

Als bestuurssecretaris ben je ‘in the lead’: Je bent een belangrijke steunpilaar voor het bestuur en andere gremia van het pensioenfonds. In feite ben je de spin in het web: Je weet wat er binnen en buiten de organisatie gebeurt en wat er moet gebeuren. Als coördinerend bestuurssecretaris organiseer je onder andere de vergaderingen van het bestuur en het verantwoordingsorgaan van het pensioenfonds. Je werkt daarbij samen met een klein team voor bestuursondersteuning die je functioneel aanstuurt. Taken als notuleren, plannen en afspraken/agendabeheer kun je (deels) aan teamleden delegeren.

Je zorgt voor een goede vergaderplanning waarin alle belangrijke strategische beleidsstukken op het juiste moment bij de verschillende gremia voorliggen om beeld-, oordeels- en besluitvorming tijdig en correct voor elkaar te krijgen. Ook ondersteun je bij het schrijven van de voorleggers, bewaak en zorg je voor het up-to-date houden van de fondsdocumenten, planningen, beleidsdocumenten, etc.

Jouw specifieke aandachtsgebied is governance. Je zorgt dat ons beleid op dit terrein passend en compliant is en regisseert  de acties uit die uit het beleid voortvloeien zoals bijvoorbeeld de verkiezingsprocedure voor het VO, het opleidings- en opvolgingsplan en de zelfevaluaties.

Vanuit jouw visie en ambitie om pensioen begrijpelijk te maken, schrijf en communiceer je helder en kernachtig.

Wat neem jij mee?

Je bent een echte governance specialist die ervoor zorgt dat de organisatie op dat punt voorop blijft lopen.

  • Je hebt 5-10 jaar relevante werkervaring op WO-niveau;4
  • kennis van en gevoel voor communicatie, pensioenbeheer, vermogensbeheer, integraal risicomanagement en financiën;
  • bent sterk op beleidsontwikkeling op bestuurlijk terrein (governance, toezicht, deskundigheid);
  • werkt gestructureerd, hebt overzicht en bent resultaatgericht.
  • Je bent flexibel en goed in het vinden van oplossingen.
  • Je bent een prettige gesprekspartner die in samenwerking floreert, goed kan luisteren en zo nodig kan beïnvloeden op basis van goede argumenten.
  • Je bent uitstekend op de hoogte van de ontwikkelingen op het pensioendossier (wet toekomst pensioenen) en als je een pensioenjuridische achtergrond hebt, is dat zeker een pré.

Wat bieden wij je?

Een ambitieuze werkomgeving, ruimte om je te ontwikkelen, de nodige flexibiliteit en een marktconform salaris en flexibele arbeidsvoorwaarden die je voor een deel zelf bepaalt via het benefitpakket.

Ben je geïnteresseerd?

Reageer dan nu op deze vacature door uiterlijk vóór 22 november 2021 je CV en motivatiebrief te uploaden. Wij maken graag kennis met je!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld