Email

Menu

Investment Manager

Investment Manager ABN AMRO Pensioenfonds

Unieke kans voor een startende Investment Manager of iemand met enkele jaren ervaring. Sta jij aan het begin van je carrière, ben je gedreven en wil je ervaring opdoen binnen institutioneel vermogensbeheer? Heb jij een relevante financieel-economische of technische achtergrond en wil jij werken bij een top-10 pensioenfonds met een vermogen van ruim 30 miljard euro en een meer dan goed track record? Dan hebben wij een interessante vacature voor jou!

Wie zijn wij?

Wij zijn het ABN AMRO Pensioenfonds. Een zelfstandige onderneming zonder winstoogmerk. ABN AMRO Pensioenfonds staat er goed voor met een sterke financiële positie. Ons doel is het best mogelijke pensioen te verzorgen voor onze 100.000 deelnemers. Wij zijn de betrouwbare partner voor (het inkomen van) de toekomst. Die missie maken we met elkaar waar. Ook jij kan daar aan bijdragen.

Binnen het pensioenfonds is de afdeling Vermogensbeheer verantwoordelijk voor alle facetten van het beheer van het pensioenvermogen. De nadruk hierbij ligt op de samenwerking met ons bestuur en onze strategische partners: de externe vermogensbeheerders, de custodian en diverse partijen die ons ondersteunen bij risicomanagement en monitoring. Dit doen we met een relatief klein vermogensbeheerteam van 10 collega’s. Hierdoor zijn collegialiteit en samenwerking belangrijke kenmerken van het werk. Ook biedt het de mogelijkheid om binnen korte tijd veel te leren over alle aspecten van het vermogensbeheer.

Hoe ziet je werk eruit?

Binnen de afdeling vermogensbeheer zijn er een aantal aandachtsgebieden: strategie, monitoring, risicomanagement, implementatie en digitalisering. In eerste instantie zul je met name werkzaam zijn binnen de aandachtsgebieden implementatie, risicomanagement en digitalisering. In samenwerking met een aantal ervaren collega’s word jij verantwoordelijk voor alle aspecten die komen kijken bij de implementatie van ons strategisch beleggingsbeleid, het monitoren van onze beleggingsrisico’s en bij het verder automatiseren en digitaliseren van onze werkprocessen.

Denk hierbij aan de volgende werkzaamheden:

 • Tijdig en effectief implementeren van het beleggingsbeleid in de beleggingsportefeuille;
 • Het opstellen van rapportages die betrekking hebben op risicomanagement, beleggingsresultaten en maatschappelijk verantwoord beleggen;
 • Operationele verbeteringen doorvoeren binnen het beleggingsbeleid, bijvoorbeeld door processen te optimaliseren en te automatiseren;
 • Fungeren als aanspreekpunt voor externe leveranciers zoals custodian en ons risicomanagement platform;
 • Het meewerken aan de verdere ingebruikname van ons datawarehouse binnen Azure en het integreren van Python/R in onze bestaande werkprocessen.

Dit zeggen je toekomstige collega’s over werken bij ABN AMRO Pensioenfonds:

Jan-Willem Wijckmans:

“Ik werk nu bijna 9 jaar bij ABN AMRO Pensioenfonds. Ik kan hier aan de slag op basis van mijn ervaring op het gebied van risicomanagement en strategische modellering. Bij het pensioenfonds kon ik echter zelf kiezen of ik die vaardigheden verder wilde ontwikkelen of dat ik mijn kennis juist wilde verbreden. Uiteindelijk heb ik beide gedaan: na 3 jaar aan projecten op het gebied van strategisch beleggingsadvies te hebben gewerkt, ben ik me gaan bezighouden met implementatie en monitoring. En nog steeds is er ruimte om zo nu en dan een project te doen binnen mijn oude competenties. Die mix van vaardigheden en ontwikkelmogelijkheden spreekt me erg aan.

ABN AMRO Pensioenfonds is een van de grootste pensioenfondsen van Nederland. Deze grootte brengt zowel veel mogelijkheden als veel verantwoordelijkheid met zich mee. Alle marktpartijen die een rol spelen in de pensioensector zijn bereid om met je te sparren of ondersteuning te bieden. En bij alles wat je doet zit in je achterhoofd dat het de kwaliteit van de pensioenen en de oude dag van de deelnemers ten goede komt. Het vervult me iedere dag weer met trots dat ABN AMRO Pensioenfonds al jarenlang de pensioenen kan aanpassen aan de inflatie en dat ik hier een bijdrage aan kan leveren!”

Marc Schmidt:

“Ik werk nu bijna 7 jaar bij de afdeling Vermogensbeheer van het ABN AMRO Pensioenfonds. Na mijn studie ben ik begonnen bij een vermogensbeheerder voor particulieren. Al snel kwam ik erachter dat er grote verschillen zijn tussen vermogensbeheer voor particulieren en institutioneel vermogensbeheer, met hele andere vraagstukken, uitdagingen en doelstelling. Op dit gebied leer ik nog dagelijks bij.  

Ik ben voornamelijk werkzaam op de aandachtsgebieden implementatie en monitoring. Daarnaast ben ik ook betrokken bij het verantwoord beleggingsbeleid van het pensioenfonds. In deze functie fungeer je als een belangrijke schakel namens de afdeling Vermogensbeheer met de custodian (bewaarbedrijf), externe vermogensbeheerders en overige dienstverleners. Mijn werkzaamheden maken het mogelijk dat de beleggingsstrategie van het pensioenfonds op een efficiënte wijze uitgevoerd kan worden. De pensioenwereld staat nooit stil waardoor er steeds nieuwe uitdagende projecten op je pad komen. Binnen de afdeling krijg je het vertrouwen en de verantwoordelijkheid om deze projecten zelfstandig of in teamverband uit te voeren. De afdeling vermogensbeheer is een relatief kleine afdeling, wat betekent dat er korte lijnen zijn met je collega’s. De bereidheid om elkaar te helpen binnen de afdeling is groot, waardoor je veel van je directe collega’s kan leren”.

Arjan Smit:

“Ik ben vanaf 2019 werkzaam bij de afdeling vermogensbeheer van ABN AMRO Pensioenfonds. Voor 2019 ben ik bijna 5 jaar werkzaam geweest bij een custodian als performance specialist en adviseur voor pensioenfondsen en verzekeraars op het gebied van beleggingsrisico’s en risicomanagement. Binnen de afdeling vermogensbeheer ben ik een drijvende kracht als het gaat om het verder digitaliseren en verbeteren van onze datastromen en operationele processen en lever ik momenteel een belangrijke bijdrage aan de jaarlijkse ALM-studie.

Het werken binnen de afdeling vermogensbeheer geeft mij de mogelijkheid om me verder te ontwikkelen als investment professional. Doordat het team relatief klein is leer ik veel van de verschillende aspecten van vermogensbeheer. Daarnaast krijg ik ook veel vertrouwen om mijn visie op automatisering en verbetering van processen te realiseren. Verder hebben we in onze afdeling een heel prettige en informele manier van met elkaar omgaan en samenwerken."

Wat neem jij mee?

 • Je hebt een afgeronde opleiding in een econometrische, financieel-economische of technische richting.
 • Je hebt een uitstekend ontwikkeld analytisch en cijfermatig inzicht.
 • Je hebt een aantoonbare voorliefde voor programmeren (VBA/Python/R/SQL) en ziet het als een uitdaging om repeterende werkzaamheden zoveel mogelijk te automatiseren.
 • Je werkt graag samen met anderen maar je bent ook in staat om zelfstandig zaken op te pakken.
 • Je durft je eigen mening te geven.
 • Je kunt uitstekend communiceren in het Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk.

Wat bieden wij je?

Een ambitieuze werkomgeving waar je met verschillende disciplines in aanraking komt. Je komt te werken in een ervaren, collegiaal en resultaatgericht team, waarbinnen je de kans hebt veel te leren en je snel verder te ontwikkelen.

 • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien.
 • Een budget, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen.
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget.
 • Een NS Businesscard die je 7 dagen per week mag gebruiken.
 • Een goede pensioenregeling.
 • Een uitdagende baan bij een gerenommeerde partij binnen vermogensbeheer.
 • Werk met leuke en betrokken collega’s.

Ben je geïnteresseerd?

Reageer dan nu op deze vacature door uiterlijk vóór 1 maart a.s. je CV en motivatiebrief te uploaden. Wij maken graag kennis met je!

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld