Email

Menu

Specialist Pensioenzaken

Wie zijn wij?
Wil jij een uitdagende opdracht bij een top 10 pensioenfonds met een goed track record? Dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zijn het ABN AMRO Pensioenfonds. Een zelfstandige onderneming zonder winstoogmerk die er naar streeft om de pensioenen om het best mogelijke pensioen te verzorgen. Deze visie leidt naar een kwalitatief hoogwaardige, kostenbewuste, transparante en duurzame pensioenorganisatie. Wij beheren het vermogen van onze deelnemers en administreren de gegevens van meer dan 100.000 deelnemers en partners. Daar kan jij aan helpen!

Je komt te werken op de afdeling Pensioenzaken. Daar voeren we administratieve werkzaamheden uit voor onze (gewezen) deelnemers en pensioengerechtigden. Binnen de afdeling Pensioenzaken zijn in totaal negen collega’s werkzaam. Door de kleine groepsgrootte en de open werkruimte is de sfeer op de afdeling informeel. We werken als een team intensief samen om het beste resultaat neer te zetten voor het pensioenfonds en haar deelnemers.


Hoe ziet je werk eruit?
Samen met het team doe je de werkzaamheden die nodig zijn voor het voeren van de pensioenadministratie en van de uitkeringsadministratie. Je verwerkt mutaties in het pensioenadministratiesysteem en zorgt dat de uitkering van de pensioenen aan de deelnemers goed verloopt. Daarbij ben je samen met de overige medewerkers van pensioenzaken mondeling en schriftelijk het aanspreekpunt voor collega’s, deelnemers en gepensioneerden en eventueel andere pensioenuitvoerders.

Een belangrijk onderdeel van je werk is het onderhouden en uitvoeren van procescontroles. Ook speel je een belangrijke rol bij het testen van nieuwe functionaliteiten in het administratiesysteem Lifetime. Daarnaast begeleid je collega’s bij complexe mutaties of complexe vraagstukken die te maken hebben met de pensioenadministratie. Vanwege de sterk veranderende pensioenwereld ben je continu in beweging.


Wie zoeken wij?
Wij zoeken een collega die goed thuis is in de pensioenmaterie, die specifiek ervaring heeft met het Lifetime, analytisch sterk is en ervaring heeft met het gestructureerd uitvoeren van procescontroles.
Daarbij is het cruciaal dat de nieuwe collega zich snel nieuwe werkzaamheden en processen kan eigen maken en open staat voor veranderingen. Ben jij de enthousiaste professional die wij zoeken?
Dan willen wij graag met je in contact komen om te horen wat je ons kunt bieden.


Daarnaast voldoe je aan het volgende profiel:

  • je hebt een afgeronde HBO opleiding icm WFT Pensioenen of een andere vergelijkbare opleiding;
  • je hebt ervaring met het administratiepakket Lifetime;
  • Word en Excel kennen voor jou geen geheimen;
  • je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring op het gebied van pensioenadministratie en de daarbij behorende operationele processen;
  • je hebt ervaring met het doen van procescontroles;
  • je hebt een goed ontwikkeld analytisch en cijfermatig inzicht;
  • je kunt goed communiceren, zowel mondeling als schriftelijk;
  • en je vindt het leuk om zowel zelfstandig als in een team te werken.

Wat bieden wij je?
Ruimte om je te ontwikkelen, een marktconform salaris en flexibele arbeidsvoorwaarden die je voor een deel zelf bepaalt via het benefitpakket.


Ben je geïnteresseerd?
Reageer dan nu op deze vacature door je CV en motivatiebrief te uploaden. Wij maken graag kennis met je!

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld